10 Ağustos 2015 Pazartesi

Gladio ve Faşist Örgütler İç İçe

"Özellikle Avrupa'da son yıllarda tırmanış gösteren ırkçı-faşist hareketlenmelerin ardında Gladio olarak da bilinen NATO'nun gizli yer altı örgütlenmesinin bulunduğu belirlendi. Gladio'nun Avrupa'nın belli başlı ırkçı-faşist örgütlerin liderleri ve ABD kökenli Ku Klux Klan temsilcileri ile belli aralıklarla toplanarak strateji ve eylem planı belirledikleri İtalya'nın ünlü gazetelerinden Corriera Della Serra ve La Repubblica'da yayımlandı. İtalya'nın Verona kentinde Gladio'yla toplantı yaptıkları saptanan faşist örgüt temsilcileri Gladio'nun belirlediği eylem stratejisi doğrultusunda hareket ediyorlardı." (Meydan, 21 Kasım 1991)

"İtalya'yı kasıp kavuran neo-faşist terörün gerisinden bütün haşmetiyle İtalyan kontrgerillası Gladio çıkıverdi. Baş kontrgerillacınınsa İtalya Cumhurbaşkanı Cossiga'dan başkası olmadığı herkesin bildiği bir 'sır' artık. Belçika kontrgerillasını keşfetti, Fransa geri kalmadı ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. (Kontrgerilla Cumhuriyeti, Talat Turhan, sf.173)
Görüldüğü gibi uluslararası terörizmin ve devlet terörünün vurucu gücü olan ölüm mangaları, Alman Nazizmi'nden günümüze kadar uzanmaktadır. Ölüm mangalarının simgesi, aynı zamanda onların işlevini açığa vurmaktadır: Arjantin, Brezilya, Uruguay, Paraguay, İspanya'da koşullandırılmış ve dolarla beslenen aşırı sağcı militanlar, kurdukları partiler ve bürokrasideki yandaşları ölüm saçmakta, terör estirmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder