10 Ağustos 2015 Pazartesi

Yugoslavya Olaylarının Perde Arkasında Çetnik Kontrgerilla Grupları

Kontrgerilla Yugoslavya'da da faaliyet göstermiştir. Çetnik kontrgerilla grupları, Bosna-Hersek'teki katliamın mimarlarıdır. Katliamı gerçekleştiren gerçekte Sırp halkı değil, mason liderlerin örgütlediği Çetnik örgütüdür.
"Mojimilo yerleşim bölgesinin komutanı Boşnak Nejat Aynadziç, 'Her Çetnik Sırptır, ama her Sırp Çetnik değildir' diyor. Ve Bosna Hersek'in Çetnik olmayan Sırpları, Boşnaklarla omuz omuza, 'soydaşları'na karşı savaşıyor." (EP-Ekonomi Politika, 10-17 Ocak 1993)
Çetnikler ile masonların yakın ilişkisi Bosna Savaşı'nın konu edildiği bölümde detaylı olarak incelenmiştir. Tarihte Çetnik çetelerini ilk kez biraraya getirip örgütleyen kişi mason "Kasap" Mihailoviç'tir. 1992-95 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı sırasındaki liderleri de yine bir başka mason olan Miloseviç'tir. Çetniklerin nasıl bir örgüt olduğu şöyle tarif edilmektedir:
"Dünyadaki belli başlı kontrgerilla/paradox-militer örgütlerinin arasında Sırbistan'daki Çetnikler bulunuyor." (Yeni Dünya Düzeni, Halid Özkul, sf.87)
'Kontrgerilla" örgütlenmesinin merkezi ise yine aynı kitapta şöyle bildirilmektedir: "Paradox-militer/Kontrgerillanın merkezi: Mossad ve Aman: Kfar Sirkin, Tel Aviv, İsrail." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder